Tandimplantat

Vi erbjuder kostnadsfri konsultation vid implantatbehandling.

Ring oss på 08-120 205 80 eller använd formuläret nedan så bokar vi in dig snabbt & enkelt

En permanent lösning

Förlorar du en eller flera tänder kan man i dagsläget, med den teknik som erbjuds, få nya tänder genom ett tandimplantat vars syfte är att fästa en ny tand i tandbenet med en titanskruv. Tidigare har förlorade tänder ofta ersatts med tandproteser som är avtagbara, nackdelen med detta är emellertid att det inte är en permanent lösning, vilket ett tandimplantat är.

Om ditt käkben är friskt finns det generellt inget direkt hinder för att göra ett tandimplantat.

Ett tryggt och säkert implantatsystem

Vi jobbar med implantatsystemet Brånemark från Nobel Biocare. Brånemark är det implantatsytem där det gjorts flest studier av vilket ger en bra trygghet.

Valet av ett tryggt och säkert implantatsystem är av stor vikt för oss då en implantatbehandling ska hålla livet ut.

Hur utförs ett tandimplantat?

En implantatbehandling inleds med en noggrann kostnadsfri undersökning och röntgen (panoramaröntgen) för att kontrollera att det finns tillräckligt med benvävnad i käkbenet samt för att bestämma den bästa placeringen av tandimplantaten. Implantatbehandlingen består av två delar, en kirurgisk och en protetisk.

Den kirurgiska delen innebär att en eller fler operationer genomförs där fixturerna – titanskruvarna – fästes i käkbenet. Den protetiska delen av implantatbehandlingen handlar om tillverkandet av tandimplantat som skall fästas i fixturerna, alltså själva tandkronan. För att en implantatbehandling ska genomföras måste först käkbenet och eventuella tänder vara hela och fria från infektion.

Under läkningstiden, efter operationen, har du provisoriska tänder för att slippa gå tandlös. När fixturen har växt fast förlängs den med hjälp av distans. På distansen fäster man sedan de nya tandimplantaten som sedan ska fylla samma funktion som vanliga tänder.

När är ett tandimplantat önskvärt?

  • Om du av någon anledning har förlorat en eller flera tänder
  • Om du i dagsläget bär protes men vill ha en mer permanent och underhållsfri lösning
  • Om du inte har anlag för vissa tänder kan ett tandimplantat vara nödvändig

Uppstår det frågor angående tandimplantat är ni välkomna att kontakta oss.